Pastores

Jan Struijk

Vanaf 19 januari 1997 ben ik predikant van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken. Ik werk voor driekwart van mijn tijd in deze gemeente. Daarnaast werk ik 25% in de PG Winterswijk. Pastoraat en kerkdiensten vormen het grootste deel van werkzaamheden. Verder ben ik betrokken bij bestuur en beleid en geef ik al vele jaren 10 keer per jaar volwassenencatechese.
Mijn drijfveer is om het verhaal van God met ons mensen over het voetlicht te brengen; in de gesprekken met mensen thuis, bij scharniermomenten in het leven, in de kerkdiensten, bij volwassenencatechese. Maar ook het bestuurlijke werk is dienstbaar aan deze zoektocht: de verbinding van God met ons, en wij met God.

Henny Tuut

Vanaf 1 september 2017 ben ik voor 32 uur per week als kerkelijk werker verbonden aan deze gemeente. Na jarenlang in de thuiszorg te hebben gewerkt, koos ik na een studie HBO theologie om in de kerk te gaan werken. Achtereenvolgens werkte ik in de Protestantse Gemeentes van Arnhem en van Bathmen-Okkenbroek. Naast pastoraat en bijzondere diensten, is Kerk en Samenleving mijn aandachtsgebied, d.w.z. het samen met anderen zoeken naar hoe we als gemeente van betekenis kunnen zijn in de samenleving. Voor mij vormen de verhalen over Jezus van Nazareth een onuitputtelijke inspiratiebron. Uit wat ik over hem lees en hoor ontdek ik een weg hoe ik me gelovig kan verhouden tot God en de wereld om mij heen. Ik word blij van wandelen of fietsen in onze prachtige Achterhoek; zingen in een koor; luisteren naar muziek; genieten van de eerste voorjaarszon…