Informatie over de mogelijke overdracht van onze kerken aan de SOGK.

zesde artikel : oktober 2018

Na de zomer is het overdrachtsproces voor zowel de Oude Mattheus als de Antonius in Rekken  voortgezet.
Begin september heeft, voor het eerst afzonderlijk, een vervolg overleg tussen de Overdrachtscommissies en 2 bestuursleden van de SOGK plaatsgevonden.

Voor de Antonius is besloten het overdrachtsproces voorlopig stil te zetten omdat we de besluitvorming door de Kerkenraad over de resultaten en het advies van een recent opgerichte Onderzoekscommissie naar de toekomst van de Antonius willen afwachten. Deze resultaten, die bepalend zijn voor het vervolgoverleg met de SOGK zullen pas medio 2019 bekend zijn.

Begin juni heeft de vertegenwoordiger van de SOGK op grond van zijn waarnemingen naar de bouwkundige staat van de Antonius en rekening houdend met het meest recente rapport van de Monumentenwacht voorgesteld dat aannemersbedrijf Hoffman uit Beltrum een offerte opstelt voor het wegwerken van het huidige achterstallige onderhoud en het verstevigen van de dakconstructie.

De hieruit voortvloeiende kostenraming zal samen met de resultaten van de Onderzoekscommissie Toekomst Antonius van groot belang zijn voor de besluitvorming medio volgend jaar door de KR over het al of niet (mede-) financieren van deze renovatie.

Voor de Oude Mattheus is afgesproken dat de SOGK op basis van de nu aangeleverde documentatie voor het einde van het jaar met een voostel komt voor de omvang van de zgn. bruidschat en de jaarlijkse bijdragen in (groot) onderhoud en exploitatiekosten.

Even nog in het geheugen roepen:

Er zijn twee Overdracht Commissies (OC), één voor De Oude Mattheüs (DOM) en één voor De Antonius (A), gevormd.
De OC ’s onderhandelen met de SOGK over de voorwaarden voor de overname .

De resultaten van deze onderhandelingen worden steeds besproken in de vergadering van het College van Kerkrentmeesters en vervolgens in de Kerkenraad.
Uiteindelijk besluit de Kerkenraad of de overdracht wel of niet doorgaat.

Vanaf het moment van overdracht zijn de kerken eigendom van de SOGK. Voor beide gebouwen afzonderlijk wordt er dan door de SOGK een Plaatselijke Commissie (PC) benoemd die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het kerkgebouw.
Deze PC’s worden samengesteld door de SOGK met mensen uit de kerkelijke - en burgerlijke gemeente.

Wij willen u graag regelmatig informeren tijdens dit proces, zowel in Contact als op de website: www.pkneibergen-rekken.nl

Mocht u vragen hebben dan kunt u die altijd doorgeven aan de secretaris van het College van Kerkrentmeesters Jan Moolenaar. e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ofDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website SOGK: www.oudegeldersekerken.nl

Namens de Kerkenraad en het College van kerkrentmeesters.

Oude_Matthes
De Oude Mattheüs
Grotestraat 50
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Antonius
De Antonius
Lindevoort 20
7157 AL  Rekken
0545-471217
De Huve-1
De Huve
Grotestraat 52
7151 BD  Eibergen
0545-471217
Den_Hof_te_Rekken Den Hof
Lindevoort 14
7157 AL  Rekken
0545-431335