Jeugd

In het jeugdwerk zijn we op een laagdrempelige en creatieve manier met geloofsbeleving bezig.
We bieden ouders, kinderen, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes de ruimte om samen het leven te vieren in rituelen, liedjes en (bijbel) verhalen.
We laten ons daarbij graag uitdagen en zijn blij met alle suggesties en ideeën die we aangereikt krijgen!  

KinderKerk

Ongeveer 4 keer per jaar is er KinderKerk in de Antonius in Rekken. De KinderKerk is bedoeld om jonge kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met zingen, bidden, gedenken en inzamelen van gaven.  Bij dat laatste denken we niet aan geld, maar aan houdbare levensmiddelen in de vorm van eten of drinken of drogisterijartikelen die naar de voedselbank gebracht worden. De KinderKerk duurt ongeveer een half uur. Daarna gaan we samen nog wat drinken. Ouder(s), opa’s, oma’s, broers en/of zussen zijn van harte welkom.  De KinderKerk is er voor iedereen, dus niet alleen voor kerkleden!

Projecten

Er zijn jaarlijks projectmatige activiteiten en vieringen zoals het Kinderkerstfeest,  de Sint Maartenviering en de viering van Palmpasen en Pasen.  We proberen ouders en kinderen van te voren zoveel mogelijk te betrekken bij wat er in de viering gebeurd.  Door b.v. het maken van Palmpaasstokken of lampionnen.   Een gezellige en mooie voorbereiding op de kerkelijke hoogtijdagen! 

School en Kerk

De werkgroep School en Kerk organiseert jaarlijks een activiteit met IKC Het Sterrenpalet.  Dit mondt het ene jaar uit in een prachtige expositie in De Oude Mattheüs waar iedereen welkom is om deze te bewonderen.  Het andere jaar gaan de leerlingen op ontdekkingstocht door de kerk om zo verschillende “schatten” te zoeken en de betekenis ervan te ontdekken. 

GÔH?!

Voor de jongeren vanaf 12 jaar is er Gôh?! De club die zich bezighoudt met alledaagse dingen in het leven, dichtbij maar ook ver weg.  Alles is bespreekbaar en er is natuurlijk veel ruimte voor plezier en leuke activiteiten! Gôh?! kiest elk jaar een goed doel waar ze het hele jaar op een creatieve manier geld voor inzamelen.   

Wil je eens een kijkje nemen bij Gôh?! Geef je op bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HUVE dienst  

Elke 2e zondag van de maand zijn ouders en kinderen van harte welkom om mee te vieren tijdens de dienst met en voor verstandelijk beperkte mensen.  Het is altijd een vrolijke en gezellige dienst met halverwege koffie/thee of limonade.

Hou ons in de gaten!

In het kerkblad ‘Contact’ staat een overzicht van de diensten en bijzonderheden en het jeugdnieuws met al hun activiteiten. Meer weten over het jeugdwerk? Albertine Kokkeler weet er alles van: e -mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  tel. 477107